Colaborare internaţională

13 MARTIE 2016

CURS PENTRU STUDENȚII DE LA FACULTATEA DE STOMATOLOGIE!

În data de 13 martie 2016, între orele 10:00-12:00, în incinta aulei de la etajul III a Centrului Stomatologic Universitar din str. T. Ciorbă, 42, va fi organizat un curs de instruire pentru studenții de la Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu”.

Cursul va fi ținut de medicii stomatologi de la Școala Dentară din Chapell Hill, SUA, iar cu prezentări vor participa și studenți americani. Instruirile se vor desfășura în limba engleză.

La eveniment sunt invitați să participe toți studenții de la Stomatologie, din anii I-V.

Pentru mai multe detalii despre vizita delegației accesați: http://usmf.md/events/event/id/479/

          14 MARTIE 2016

Stomatologi din SUA în vizită la USMF „Nicolae Testemițanu”

În perioada 12-20 martie 2016, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” va găzdui o delegație de la Universitatea Carolina de Nord (UCN), SUA, formată din medici stomatologi: Dr. Burton Horwitz, Dr. Stephen Mackler, Dr. Danny Mora, Dr. Felicia Swinney, Dr. Nazir Ahmad, precum și 5 studenți.

Fiind divizați în patru echipe, aceștia vor acorda ajutor medical gratuit copiilor orfani de la Internatul din Străşeni, timp de cinci zile. Totodată, medicii americani vor ţine cursuri pentru studenţii de la Facultatea de Stomatologie şi vor participa la mai multe întrevederi oficiale, inclusiv cu administrația Universității noastre.

Vizita se va desfășura în contextul misiunii umanitare a medicilor stomatologi din SUA şi a parteneriatului de colaborare dintre Şcoala Dentară a UCN din Chapel Hill şi USMF „Nicolae Testemiţanu”.